Hő korlátozó

KAPILLÁR CSÖVES HŐ KORLÁTOZÓ TSO 110 C°

-Ez az eszköz automatikusan kapcsolja ki az áramot, ha a szabályozott áramkör oldalán a hőmérséklet a limit felé emelkedne, így megakadályozva a túlmelegedést. Miután a visszaállt a hőmérséklet-szabályozás ,kézzel vissza lehet kapcsolni az eszközt.
Működési hőmérséklet tartomány: 0 – 315C
Alkalmazási területek: – Vízmelegítők, meleg víz tároló tartályok, tűzhelyek. Hibamentes működés feltétele a megfelelő hőátadás .

110°C – rögzítőfüllel – kapilláris cső hossz.: 250 mm      

   Ez  egy HAJDU villanybojler hőkorlátozója. amely az egyik legfontosabb biztonsági eszköze a villany bojlernek. Akkor lép működésbe, amikor a hőfokszabályozó elektronika meghibásodik.  Ha a készülék eléri a 110 c-.fokot,, akkor  lekapcsol,, ezzel megakadályozva a túlfűtést és a tartályban lévő víz felforrását.                                                                                                                                                              Legtöbb esetben a villany bojler karbantartásának a hiánya okozza a hőkorlátozó lekapcsolását. Ugyanis 2-3 évente vízkőmentesíteni kell a bojlert egy bojler szerelő-vel . A bojler szerelő ilyenkor új fűtőszálat és új aktív anódot  szerel az alaplapra, miután kiszedte a salakot és szennyeződést a tartályból. Az anód csere nagyon fontos, hisz a tartály bizonyos pontjain elindulhat a korrodálás, és ez rozsdásodáshoz vezethet.

A szivárgó víz lecsoroghat a hőkorlátozóhoz  vagy más elektromos részhez mely  zárlatot okozhat. De a magas pára tartalmu helyiségben is zárlatos lehet az elektronika a bojlerben. Sose nyúljanak a meghibásodott villany bojlerhez!  Minden esetben hívjanak bojler szerelő szakembert és hallgassanak a szakember tanácsára.

A beázott, vagy sérült hőkorlátozót csak cserélni lehet, nem javítható! 

              

Bojler Szerelő Azonnal