Tippek

Tippek ként összeállítottam Önnek pár pontban azt, amivel segítséget nyújthatok abban, hogy bojlerje sokáig jól üzemeljen rendeltetés szerűen.

Hasznos tippek bojler használathoz, amit egy bojler szerelő adhat, mivel a sok éves bojler szerelés rengeteg tapasztalatot nyújtott.

  1. Ha a  bojler elromlott, nem fűt, esetleg csepeg, vagy hangosan üzemel, akkor  érdemes szerelővel megnézetni mi előtt újat vásárolna mert általában ezek a hibák javíthatók, és a szerelés ára jóval szerényebb, mint egy új bojler készülék ára.
  2. Bojlerjét, vízmelegítőjét ne használja maximális(80) c fokon! Ilyenkor nő meg a vízkő a leggyorsabban, az áramfogyasztás pedig sokszorosára nőhet. A legideálisabb a 65 c fok ez már elég forró ahhoz, hogy hideg vízzel lehessen keverni.
  3. A manapság használatos kemény víz miatt is gyorsabb a vízkő termelődés,  ezért 18-24 havonta mindenféleképpen ajánlott  a bojler esetében  a karbantartás, illetve a vízkőmentesítés(tisztítás).
  4. Semmi sem tart örökké, ez igaz a villanybojlerekre is.(bár 28-éves bojlert is javítottam eddigi pályafutásom alatt) Ha eljön a pillanat, hogy nem lehet, vagy nem gazdaságos a javítás, akkor új készülék után kell nézni.

Milyen bojler  érdemes választani?

Manapság sok gyártmány van forgalomban: A magyar HAJDU bojler ami kiváló minőséget képvisel és az (Olasz) bojlerek. 
Pl: ISEA, ELNETT, ARISTON, KRISTÁL, AQWA és még számtalan fantázianévvel ellátott, igen gyenge minőségű készülék, amiknek az átlag életkora 3-5 év, bár javítani ez idő alatt sem könnyű, alkatrész hiány miatt. Rengeteg típusú készülékhez nem is lehet alkatrészt kapni,vagy olyan drága,hogy nem éri meg az árát.
 

Ezzel szemben a magyar HAJDU bojler hosszabb ideig elmegy és az alkatrész ellátás is biztosított. 

Bojler Szerelő Azonnal