Alkatrészek

   A Bojler szerelő munkái által beszerelhető alkatrészek, melyek a villany bojlerben megtalálhatóak.
Ezt az oldalt tájékoztató jelleggel készítem el, hogy legyen fogalmuk azokról az alkatrészekről amelyeket a mindennapos használatban lévő VILLANY BOJLER-ek tartalmaznak.
Rengeteg típusú bojler létezik, de van amelyhez sajnos nincs alkatrész a boltokban sem. ( Ezeket más tipusokéból építjük össze). Sok szaki erre nem pazarol időt, de én szeretem a kihívásokat.

A tartály:

A tartály számos különféle alapanyagból készülhet, a leggyakoribbak a réz, a rozsdamentes acél, a műanyag, az üvegszálas műanyag, a horganyzott ,vagy zománcozott  bevonatú acél.                                                                                            Az anyagot elsősorban szilárdsága és korrózióval szembeni ellenállósága alapján választják ki. Ez utóbbi azért fontos, mert a tartály állandóan és közvetlenül érintkezik a vízzel. A zárt rendszerű nyomás alatti készülékek esetében általában zománcozott acélt használnak, míg a nyitott rendszerű készülékek tartálya rendszerint műanyagból készül.

Merülőcső

Minden villanybojlerünk tartályában a melegítés hatására rétegződik a bojler vize, a meleg víz. A tartály felső részében gyűlik össze. A meleg víz oldali merülő cső, fel van vezetve a vízmelegítő tartály leg magasabb pontjáig, és onnan vételezi a meleg vizet. Gyakori probléma, hogy a merülőcső korrodál, össze esik, vagy megreped…eltűnik.                                                                                                    Ennek hatására amikor kinyitjuk, és használjuk a meleg vizet, nem a tartály felső részéből fog kifolyni a meleg víz, hanem a tartály hidegebb rétegeiből. Ezért úgy tűnhet mintha nem lenne elég a meleg víz. Tehát, ha úgy tapasztaljuk, hogy túl hamar elfogy a meleg vizünk, akkor  valószínűleg a bojler merülő csöve meg sérült. Ezt csak egy bojler szerelő tudja kicserélni, mivel a méretek, hiányában nem az egyszerű embernek ajánlott ezen csere. Nem beszélve, a régi sérült csövet sokszor kínlódva lehet eltávolítani.

Alaplap:

Alaplap tömítés

Fűtőegység 

Fűtőegység tömítés

Aktív Anód

Anód tömítés

Hőfokszabályzó 

Hőkorlátozó

Biztonsági szelep

Nyomáscsökkentő

Flexibilis bekötőcső 1/2″

Bojler rögzítő csavarok  

Bekötő sorkapocs

Kontroll lámpa vezetékkel, gyári 

Bojler Szerelő Azonnal