Alkatrészek

   A Bojler szerelő munkái álltal beszerelhető alkatrészek,melyek a villany bojlerben megtalálhatóak.
Ezt az oldalt tájékoztató jelleggel készítem el,hogy legyen fogalmuk azokról az alkatrészekről amelyeket a mindennapos használatban lévő VILLANY BOJLER-ok tartalmaznak.
Rengeteg típusú bojler létezik, de van amelyhez sajnos nincs alkatrész a boltokban sem. ( Ezeket más tipusokéból építjük össze). Sok szaki erre nem pazarol időt, de én szeretem a kihívásokat.

A tartály:

A tartály számos különféle alapanyagból készülhet, a leggyakoribbak a réz, a rozsdamentes acél, a műanyag, az üvegszálas műanyag, a horganyzott,vagy zománcozott  bevonatos acél.                                                                                            Az anyagot elsősorban szilárdsága és korrózióval szembeni ellenállósága alapján választják ki. Ez utóbbi azért fontos, mert a tartály állandóan és közvetlenül érintkezik a vízzel. A zárt rendszerű nyomás alatti készülékek esetében általában zománcozott acélt használnak, míg a nyitott rendszerű készülékek tartálya rendszerint műanyagból készül. 

Merülőcső

Minden villanybojlerünk tartályában a melegítés hatására rétegződik a bojler vize, a meleg víz. A tartály felső részében gyűlik össze. A meleg víz oldali merülő cső, fel van vezetve a vízmelegítő tartály tetejéig, és onnan vételezi a meleg vizet. Gyakori probléma, hogy a merülőcső korrodál, össze esik, vagy megreped…eltűnik.                                                                                 Ennek hatására amikor kinyitjuk, és használjuk a meleg vizet, nem a tartály felső részéből fog kifolyni a meleg víz, hanem a tartály hidegebb rétegeiből. Ezért úgy tűnhet mintha nem lenne elég a meleg víz. Tehát, ha úgy tapasztaljuk, hogy túl hamar elfogy a meleg vizünk, akkor  valószínűleg a bojler merülő csöve meg sérült. Ezt csak egy bojler szerelő tudja kicserélni, mivel a méretek, hiányában nem az egyszerű embernek ajánlott ezen csere. Nem beszélve, a régi sérűlt csövet sokszor kínlódva lehet eltávolítani.

hajdu_melegviz_merulocsoDSC_1716

Alaplap:

066 041 151

Alaplap tömítés

105 212

Fűtőegység 

073 266 

Fűtőegység tömítés

217 086

Aktív Anód

071 059

Anód tömítés

130 150

Hőfokszabályzó 

119 075 084

Hőkorlátozó

bojler szerelő

Biztonsági szelep

mmg_bojler_biztonsagi_szelep 231

Nyomáscsökkentő

nyomascsokkento

Flexibilis bekötőcső 1/2″

bojler szerelő

Bojlerrögzítő csavarok

bojler szerelő bojler szerelő 

Bekötő sorkapocs

bojler szerelő bojler szerelő

Kontroll lámpa vezetékkel,,gyári 

bojler szerelő

Bojler Szerelő Azonnal