Hő korlátozó

KAPILLÁR CSÖVES HŐKORLÁTOZÓ TSO 110 C°

hő korlátozó
hő korlátozó

-Ez az eszköz automatikusan kapcsolja ki az áramot, ha a szabályozott áramkör oldalán a hőmérséklet a limit felé emelkedne, így megakadályozva a túlmelegedést. Miután a visszaállt a hőmérséklet-szabályozás ,kézzel vissza lehet kapcsolni az eszközt.
Működési hőmérséklet tartomány: 0 – 315C
Alkalmazási területek: – Vízmelegítők, meleg víz tároló tartályok,tűzhelyek. Hibamentes működés feltétele a megfelelő hőátadás .

110°C – rögzítőfüllel – kapillárcső hossz.: 250 mm      

Ez  egy HAJDU villanybojler hőkorlátozója.amely az egyik legfontosabb biztonsági eszköze a villany bojlernek.Akkor lép működésbe, amikor a hőfokszabályozó elektronika meghibásodik. Ha a készülék eléri a 110c-.fokot,, akkor  lekapcsol,, ezzel megakadályozva a túlfűtést és a tartályban lévő víz felforrását.                                                                                                                                                              Legtöbb esetben a villany bojler karbantartásának a hiánya okozza a hőkorlátozó lekapcsolását.Ugyanis 2-3 évente vízkőmentesíteni kell a bojlert egy bojler szerelő-vel .A bojler szerelő ilyenkor új fűtőszálat és új aktív anódot  szerel az alaplapra.miután kiszedte a salakot és szennyeződést a tartályból.Az anód csere nagyon fontos,hisz a tartály bizonyos pontjain elindulhat a korrodálás,és ez rozsdásodáshoz vezethet.A szivárgó víz lecsoroghat a hőkorlátozóhoz és zárlatot okozhat,de a magas páratartalmú helyiségben is zárlatos lehet az elektronika.Sose nyúljanak a meghibásodott villany bojlerhez! Minden esetben hívjanak bojler szerelő szakembert és hallgassanak a szakember tanácsára.

A beázott, vagy sérült hőkorlátozót csak cserélni lehet, nem javítható!